T81-3491

Svi mi u kuhinjskim ladicama i ormarima imamo bespotrebnih kuhinjskih pomagala koja su nas osvojila na prvi pogled, a koje smo upotrijebili jednom ili nijednom i uvijek nam se po trgovinama nude nove i drugacije. Neke od kuhinjskih sitnica su mi ovih dana privukle paznju, ali ne po tome sto mislim da bi mogle biti korisne u kuhinji. Prva je napravica kojom se moze razdvojiti zutanjak od bjelanca. Mozda ova spravica zaista funkcionise, ali se pitam koliko cesto se desi da moramo odvojiti zutanjak od bjelanca da je potrebno imati ovako nesto.

PROCITAJ TAKODJE Cemu sluze kuhinjski aparati

Drugi “izum” je ovaj lavor za pranje posudja sa ugradjenim odvodom. Imate li vi sta dodati na ovo?

 

85059

Treca stvarcica je mjerac za spagete sa kojom se moze odrediti kolicina spageta za recimo dijete ili odraslu osobu i navodno ne kuhati vecu kolicinu nego je potrebno.

I bez ove napravice nije problem izmjeriti spagete. Obicno se kaze 100-150 gr tjestenine po osobi.

PROCITAJ TAKODJE Mali trikovi sa spagetama

SPMG012HC_2

SPMG012HC

PROCITAJ TAKODJE Spremanje kuhinjskih ormara i ladica

Da li je neka slicna stvarcica privukla vasu paznju? Mislite li da je neka od ove 3 stvari zaista potrebna?

Photo kredit 1-4

2 odgovora na “3 kuhinjske {ne}potrepstine”

  1. Prva spravica je potpuno nepotrebna bar po mom misljenju. Ja vrlo cesto imam potrebu da razdvojim zumance od bjelanca ali to uvijek radim bez pomagala :-). Onaj lavor sa odvodom mi je takodje cudam jer ne mogu da zamislim kako bi se mogao koristiti. Spagete mjerim vagom tako da je i ova treca spravica promasaj. Bas bih voljela da vidim ko ovo koristi!

  2. Do skoro mi je ladica bila prepuna ovakvih malih pomagala, na koje cesto zaboravim da postoje pa upotrebim bilo sta. Sve sam izbacila po principu ‘ ako nisam koristila godinu dana niti necu’.

Komentari su onemogućeni.