DSC_1506

Iako se mi zurimo sa sadjenjem cvijeca i prizivanjem proljeca na sve moguce nacine, ipak ne izgleda da se proljece zuri nama, osim onih par suncanih i toplijih dana s pocetka marta. Zato je vrijeme cesta tema o kojoj pricamo ovih dana. U mom stanu su narcisi cest gost u ovo doba godine, posebno oni usnuli koji se probude kad ih stavite u vodu.

DSC_1364

Drugi detalj je novi zanimljivi caj koji krasi moju malu kolekciju, a poklon je od moje kcerke.

PicMonkey Collage

Pocela sam lagano sredjivati i moj balkon koji nije veci od tri metra kvadratna i koji ljeti sluzi kao produzetak dnevne sobe, a na kojem se uz pravilan raspored moze staviti stolic i stolica uzivati u suncu i nekoj dobroj knjizi.

PROCITAJ TAKODJE U modi su balkoni

DSC_1774

Sljedeci detalj je moj novi platneni ceker. Platnene vrecice ili cekere nosim uvijek, ako ne same onda ih imam u torbici, a plasticnu vrecicu koja se u Danskoj uvijek placala u samoposlugama nisam kupila vec godinama. Ovaj ceker sam dobila od moje kcerke, a volim ih i sama poklanjati drugima, jer su sve vise u upotrebi svuda, uvijek zatrebaju, prakticni su, a nose i dobru poruku o cuvanju prirode.

PROCITAJ TAKODJE Zelene vrecice za zeleniju prirodu

DSC_1753

Sljedeci detalj je jedna od novih marmelada koje kupujem u zadnje vrijeme i koje ne sadrze secer, a zasladjene su ili agavom ili sosom od jabuka.

DSC_1780

Posljednji detalj je narcis iz moje baste koja se lagano priprema za pocetak sezone 1. aprila i koja se nalazi u naselju ljetnih kucica koje u Danskoj imaju stogodisnju tradiciju i o cemu vise mozete procitati ovdje.

DSC_1737

 PROCITAJ TAKODJE Male bastanske ideje

2 odgovora na “6 detalja prosle sedmice”

  1. I kod mog tate u dvoristu su procvetali narcisi i donio nam je par nedavno a juce nam je donio mali buket ljubicica iz dvorista. Obozavam ovo doba godine.

Komentari su onemogućeni.