PicMonkey Collage.jpg

Iako je 21. mart datum koji pamtimo i povezujemo sa prvim danom proljeca, proljece je ipak stiglo juce, a tako je 20. marta stizalo i proteklih nekoliko godina. Proljece je godisnje doba kojeg uvijek iscekujemo sa najvecom nestrpljivoscu i radujemo se dolasku suncanih i svijetlih dana. S prvim danima proljeca lagano pocinjemo sredjivati nase baste i balkone, a za danas sam izdvojila nekoliko ideja za male bastanske detalje kojih vecinu nije tesko napraviti. Upotrijebiti mozemo sve od kartona za mlijeko, praznih teglica od marmelade, plasticnih boca, praznih limenki, starih saksija, kamenja, grancica, pa cak i ljuske od jaja.

PicMonkey Collage.jpg

Sve ce to uciniti nasu bastu ljepsom i zanimljivijom, ali i nas boravak u njoj ljepsim. Bez obzira da li sadimo povrce, cvijece ili tek slobodno vrijeme provodimo u basti odmarajuci ili citajuci sve to utice da se osjecamo bolje. To je zapravo nesto sto se znalo i u drevnom Egiptu gdje su boravak u basti preporucivali kada su se ljudi osjecali slabo, a poznata nam je i cuvena japanska tradicija vrtova u kojima mogu meditirati. U danasnje vrijeme se preporucuje ljudima koji imaju stresnu svakodnevnicu da trenutke odmora potraze medju biljkama.

PicMonkey Collage.jpg

PicMonkey Collage.jpg

PicMonkey Collage.jpg

Photo kredit: Pinterest.com

Zelim vam ugodan, lijep i suncan vikend!

5 odgovora na “Male bastanske ideje”

  1. Odlicne ideje; moracu se konacno potruditi i napraviti nesto bolje od moje baste (prvo -mijenjanje zemlje; ova trenutna je totalno neplodna). Sezone postoje i ovdje, ali nije tako divno budjenje biljaka (u proljece) kao kod vas gore.

  2. Volim da radim oko biljki, jer one na našu pažnju uzvraćaju višestruko. Takođe, volim da se bavim i detaljima, pa stalno nešto ravim, menjam, želim da se i ja lepo osećam a i moje biljke.

    Ovo su jako lepe ideje i nisu skupe. Ne zahtevaju ni mnogo vremena, a u činak je višestruk. Verujem da će mnogi poželeti da promene nešto u svom okruženju kad su detalji u pitanju.Lepo je i zabavno, a još ako učestvuje cela porodica! To je, onda, prava stvar.

    Pozdrav i lep i sunčan vikend želim svima

Komentari su onemogućeni.