DSC_0040

Prosle sedmice sam naisla na ovaj patuljasti kaktus nazvan jagoda kaktus pored kojeg je bilo nemoguce proci, a ne ponijeti ga u bastansku kucicu. Cvijet mu je u obliku drugog malog okruglog kaktusa zute boje koji kad poraste dobije lijepu crvenu boju jagode. Inace ovdje nije narocito dobra klima za drzati kaktuse napolju, ali pored prozora na suncanom mjestu uspjevaju uvijek.

IMG_0208.jpg

Zanimljivo mjesto u gradu gdje se moze parkirati “auto”. O jos jednom zanimljivom parkirlistu za bicikla smo govorili ovdje.

IMG_0216

Ovaj origano sam uzgojila u basti gdje je ujedno i ukras i mirisna zacinska biljka koja se moze moze koristiti i svjeza i susena.

IMG_0207

U gradu su postavljene stope putevima kojima se kretao Hans Christian Andersen u svoje vrijeme. Na ovaj nacin turisti ce moci vidjeti veci dio sredista grada i sve istorijske gradjevine. Zanimljiv detalj, a setnju ovim stopama planiram za jedan naredni put.

DSC_0160

Prve bobice su u basti. Nedosataju kupine, jos je jos rano za njih. Aronia je dospijela prvi put ove godine i zapravo je ima najvise. Da li je koristite i u cemu?

IMG_0211

Grcki feta sir posuti maslinovim uljem i susenim origanom i evo brzog nacina za malo drugaciji nacin serviranja sira. Detalj dorucka u bastanskoj kucici sa prijateljicom.

Kako vi provodite ljeto? Nadam se lijepo.

 

Jedan komentar na “6 ljetnih detalja”

  1. Rado bih semijenjala s tobom, makar na jedan dan…Ja sam u ‘zimskom’ periodu i smrzavamo se (ujutro 2-3*C, preko dana do 20*)

Komentari su onemogućeni.