PicMonkey Collage

U Skandinaviji su svijece sastavni dio stila zivota i kako se pale zimi u dugim zimskim vecerima, tako su prisutne i ljeti na terasama, uz male svakodnevne trenutke. Ovu sa slike sam dobila na poklon od moje kcerke iz New York-a.

IMG_20150524_230003

Drugi detalj je divna fotografija koju mi je poslala moja prijateljica Gaga koja zivi u Kanadi i koja uziva u prirodi i voznji biciklom i sa kojom sam vas upoznala ranije u pricama sa njenih zanimljivih izleta i putovanja.

PROCITAJ TAKODJE Biseri rasuti po cijelom svijetu

food-1

{Photo kredit}

Ove perfektne i nevjerovatno lijepe kocke nastale su od raznih svjezih namirnica, voca, povrca, ribe i mesa. Samo prirodna i nepreradjena hrana moze biti ovako lijepa. O ovoj fotografiji mozete procitati vise na linku ispod same fotografije.

BC380D57D29E0C3F21B1DC97974D4E4F60AC8A66BE1987318Apimgpsh_fullsize_distr

Izraz “Hygge” smo pominjali nekoliko puta ranije i kao sto pise na ovim kutijama iznad hygge je osjecaj koji se ne moze prevesti, ali se moze nauciti i kada se zivi u Danskoj i dozivjeti kada se ova zemlja posjeti.

PROCITAJ TAKODJE Sta je “Hygge“?

PROCITAJ TAKODJE “Hygge” u Kopenhagenu – video

Zelim vam ugodan i lijep vikend!

4 odgovora na “Cetiri detalja”

  1. Kocke su prava mala remek dela, a sveće lep i romantičan detalj u svakom pogledu.

    Volim police sa svećama, ali kad ih u svim bojama i nijansama. Meni je to tako lep prizor, da ne mogu opisati! Blaga svetlost čini da se osećamo lepše i bolje. To svako može priuštiti sebi, a ja sam u jednom postu opisala veomajednostavan postupak za ukrašavanje sveća, pa ko voli-neka proba.

Komentari su onemogućeni.