Dobro jutro, Ameriko!

photo 3

Amerikanci su po mnogim istrazivanjima nacija koja gleda najvise televizijski program, neka mjerenja pokazuju brojke izmedju 5 i 8 sati dnevno u prosjeku, a kazu da je i san velikog broja Amerikanaca da se pojave negdje u TV-programu.

Mnoge zemlje u svijetu se bude uz jutarnje televizijske programe sastavljene od vijesti, vremenske prognoze, raznih tekucih tema i muzike, a najpoznatiji je sigurno americki Good Morning America. Kolika je euforija oko svega uvjerila sam se i sama.

photo

photo 2

Kako se to radi na americki nacin moja kcerka i ja smo se uvjerile tako sto smo ustale rano {sto i nije bio neki problem prvih dana zbog vremenske razlike}, a i studio je bio u blizini hotela. Ispred je stajalo mnostvo ljudi iz raznih krajeva sa transparentima, paparaci su naokolo cekali zvijezde koje mozda gostuju tog jutra, obezbjedjenje i policija. Sva desavanja iz programa uzivo mogla su se cuti i napolju i nastajala je opsta euforija kad voditelji pozdrave publiku napolju. I sve to u sedam sati ujutro.

photo 4

photo 5

Tek kad je jos jedan od voditelja izasao napolje, to je bilo opste odusevljenje. Nekoliko puta u toku snimanja u grupama su uvodili i prisutne u sam studio.

U studiju voditeljice Barbie-linije i perfektni americki osmijesi. Pred kraj emitovanja programa okupljena publika se preselila na izlazna vrata studija u nadi da ce vidjeti goste i voditelje kada budu napustali studio.

Toga jutra gosti su bili Kim Kardashian, reality zvijezda i jedna ucesnica Plesa sa zvjezdama koja je ispala iz takmicenja kojoj se ne sjecam ime.

Mi smo morali dalje. New York je cekao sa novim iznenadjenjima.

photo

photo

photo 1

Da li vi i koliko gledate televizijski program?

7 odgovora na “Dobro jutro, Ameriko!”

  1. vise ga slusam nego sto gledam jer rijetko imam vremena bas da sjednem i gledam ali ako je tv upaljen a cesto jeste onda malo slusam dok radim a malo bacim pogled s vremena na vrijeme kad prodjem pored tv-a

  2. Imam jedan mali, stari TV u kuhinji…Pali se odmah po ustajanju iz kreveta; zbog vijesti, prognoze…slusa se onako, usput pri pripremi dorucka/ rucka…

  3. TV retko gledam, a naročito ne gledam reality show programe, jer me izluđuju. Volim kvizove i crtane filmove, edukativne emisije koje se daju na rts 2, a sajt navidiku. com je jako dobar jer tu možete gledati tv i slušati radio emisije. Eto, volim radio emisije kolažnog tipa.

Komentari su onemogućeni.