Indijski zacin na francuski nacin


the-hundred-foot-journey

Ako ste voljeli film Chocolat koji je rezirao Lasse Halsstrom, sigurno je da ce vam se svidjeti njegov novi film Indijski zacin na francuski nacin. Film govori o indijskoj porodici koja je prinudjena da napusti domovinu i zapocne novi zivot daleko od njihove svakodnevnice, pa ih tako put dovodi u kisni London gdje povrce “nema dusu”, te se odlucuju da potraze vise sunca. Na tom putu probavajuci usput zreli paradajz nailaze na malo idilicno francusko mjesto gdje nastavljaju porodicnu tradiciju i otvaraju restoran indijske kuhinje i to ni manje ni vise nego preko puta francuskog restorana sa Michelin zvijezdom.

Dok je otac u sukobu sa na prvi pogled arogantnom vlasnicom restorana preko puta, sin Hassan zaljubljenik u kulinarstvo pocinje da se zanima za francusku kuhinju i eksperimentise sa tradicionalnim receptima kao sto je 5 cuvenih vrsta sosa Béchamel, Espagnole, Veloute, Hollandaise i Tomate. Mnogim francuskim klasicima Hassan unosi dah i boje Indije i mirisnih indijskih zacina, a vrhunac svega bice omlet koji ce mu otvoriti put prema slavi.

Topla zabavna prica snimljena po istoimenoj knjizi The Hundred-Foot Journey je prica o putovanju iz daleke Indije, ali i o putu koji dijeli ova dva restorana i dvije razlicite kulture.

PROCITAJ TAKODJE U potrazi za perfektnim curry receptom

Da li ste vec gledali ovaj film?

Photo credit 1

2 odgovora na “Indijski zacin na francuski nacin”

Komentari su onemogućeni.