Iskrena reklama

Screen Shot 2015-03-09 at 19.43.04

Ovih dana se u reklamnim novinama jedne trgovine cvijeca i rastinja za vrtove pojavila neobicna reklama koja je zaokupila paznju mnogih u Danskoj. Reklama je glasila upravo suprotno od reklama na koje smo navikli u kojima je sve sjajno, namjesteno, perfektno i bez greske, a reklamirala je jednu vrstu orhideje iskreno i bez ikakvog uljepsavanja i glasila otprilike ovako u slobodnom prevodu:

“Dosadna, nezanimljiva biljka, sa ruznim cvjetovima, puno teska za odrzavati, a pored svega proda se uvijek u velikom broju kad je uspijemo nabaviti”. 

Normalno su reklame tu da osvijetle produkte kako je najbolje moguce, da nas zainteresuju ili da nas obmanjuju, pa je zato mnogima bilo interesantno cuti kako je doslo do ovakve vrste reklame. Pisac reklame je izjavio da nikakva reklamna strategija ne stoji iza ovoga. Jednostavno je trebalo da napise novi tekst koji nije bio u reklamnim novinama ranije kada su reklamirali isti cvijetkoji je kako kaze jako tezak za odrzavati, a kad cvjet nestane, tesko da ce procvjetati ponovo i u trenutku inspiracije odlucio se da ce kupci “ovoga puta ce dobiti istinu”. Ova iskrena i kreativna reklama se brzo prosirila drustvenim mrezama, a “ruzni cvijet” postao veoma popularan i mnogi su ga pozeljeli imati na svojim prozorima.

PROCITAJ TAKODJE Reklama koja je razljutila Skandinavce

Kako navodi pisac ove reklame bio je ovo ujedno i dobar test toga da li ljudi uopste citaju male tekstove u reklamama. Jos se jednom potvrdilo ono da je svako pominjanje bilo dobro ili lose, ipak dobra reklama. Ili ona da se iskrenost uvijek isplati.

PROCITAJ TAKODJE Cvijet koji mirise na cokoladu

2 odgovora na “Iskrena reklama”

Komentari su onemogućeni.