Jedan ljetni dan na buvljaku

Na buvljacima, dijelu danske kulture, posebno je lijepo ljeti, na otvorenom. Stare knjige, garderoba, nakit, gramofonske ploce i razne nepotrebne sitnice okupane ljetnim suncem privlace paznju zaljubljenika trgovanja na buvljacima. U Danskoj su ljeta cesto kisna i zato poneki suncani dan se jednostavno mora provesti napolju.

U iscekivanju prvog kupca

Ljetne haljine i pokoja bunda

Medju starim stvarima i pokoja sasvim nova, pogresna kupnja ili promaseni poklon?

Kuhinjske sitnice su uvijek hit. Na buvljacima ih cesto kupujemo i poslije ne znamo kuda s njima, ali neke od njih su zaista neodoljive. Poznajete li taj osjecaj?

Biciklo sa korpom

Slike su sa jednog od mnogobrojnih buvljaka ovog ljeta u Kopenhagenu.  Posjecujete li buvljake i sta ste poljednje na buvljaku kupili?

 

10 odgovora na “Jedan ljetni dan na buvljaku”

  1. Ova prva tašna bi mi taman išla na novu haljinu! 🙂 prekrasno izgleda! I ja sam se nedavno osvrnula na jedan buvljak u centru Zagreba. Svašta se da naći 🙂 Volim ići na takva mjesta 🙂

  2. Ja obožavam buvljake i obično kupujem posuđe. Prije sam dosta znala kupovati gramofonske ploče. Moja mama ih isto voli i znak upiti starinski namještaj 🙂

  3. Nego šta nego posećujem! Nisam to ranije volela, nije me nešto zanimalo. Ah, mladost, ludost! Od kad je moja ćerka pokazala interesovanje za arheologiju i stare stvari, i od kad sam ja kupila kožnu tašnu, ručni rad za 100 dinara, e, to je druga priča. Od tada, buvljaci su nam omiljena mesta, to je pravo blago.

    A što se tiče osećaja o kome pričaš, ne znam o čemu govoriš. Zaboga, sve je potrebno! Kako nema mesta? Pa, to mi baš fali!

    Šalim se, naravno. Znam doooobro taj osećaj, ali živa ne priznajem da više nemam gde da stavljam stvari.

Komentari su onemogućeni.