torg-krus__0237228_PE376639_S4

Svi koji vole cajeve narocito one jace crne sorte znaju da cajevi ostavljaju mrlje na soljama koje je ponekad nemoguce otkloniti obicnim pranjem i ma koliko ih prali ponekad se jos uvijek naziru. Umjesto da takve obojene solje ribamo spuzvicama dovoljno je u njih usuti malo tople vode i kasisicu praska za pecivo, istrljati i isprati na uobicajeni nacin i nase solje ce ponovo blistati kao nove. Za sve to su zasluzne dvije komponente iz praska za pecivo koje kratko mozemo zvati i E 450 i E 500, a E 450 je ona komponenta zbog koje se govori o stetnosti praska za pecivo za nas organizam.

Na isti nacin se mogu oprati i vazne u kojima je cvijece stajalo predugo, a da voda nije bila zamijenjena i na ovaj nacin ce se ujedno ukloniti sam neprijatan miris unutrasnjosti vazne.

PROCITAJ TAKODJE Fini detalji za cajanku

DSC_0669

Jeste li vec koristili prasak za pecivo za ciscenje u domacinstvu i ako jeste cega i kakvi su bili rezultati?

Zelim vam lijep i ugodan vikend!

Photo kredit 1

2 odgovora na “Kako lako ocistiti mrlje od caja na soljama”

  1. Da, redovito na taj način čistim tragove i čaja i kave u šalicama, ali i čajnik i sudoper (ako se izlojeva u njega nepopijeni čaj, također se stvore te naslage).

  2. Razmutim izbjeljivac (vodik perokside, varikina, ‘bleach’) u dosta vode i potopim svo posudje sa mrljama + escajg; Saperen. Sve postaje savrseno i blistavo, ukljucujuci i sudoperu.

Komentari su onemogućeni.