Fini detalji za cajanku

21588428-origpic-722c7d

Da bi uzivanje u caju bilo potpuno potrebni su i detalji koji ce dozivljaj pijenja caja uciniti potpunim. To znaju svi koji vole caj. Caj se sve vise pije i u kafeima, pa je serviranje caja postalo u zadnje vrijeme malo mastovitije od najobicnije solje sa kesicom caja na tanjiricu. Mnogi su poceli servirati caj u malim cajnicima po ugledu na engleske ugostitelje, a sve se vise koriste cajevi za cijedjenje umjesto u vrecicama.

Male metalne cjediljke za caj u raznim oblicima zamjenjuju sve vise papirne filtere za caj u cilju ocuvanja prirode, jako su prakticne i traju dugo, posebno ako se ulozi u onu od nerdjajuceg materijala. Dobra ideja su i cajnici sa vec ugradjenim filterom za caj.

Za danas evo malog izbora pribora za caj iz danskih prodavnica pokucstva.

1970-294

 

PicMonkey Collage

PicMonkey Collage (1)

Vise o caju na sljedecim linkovima:

1. Zanimljivosti o caju

2. Vrijeme je za caj

3. Zato volim caj

4. Otkrice

Sta vam se od ovih cajnih potrepstina najvise dopada?

5 odgovora na “Fini detalji za cajanku”

  1. Ja volim čajeve, naročito one kiselkastog ukusa. Ovu prvu “spravicu” imam, ali je retkokoristim, jer, uglavnom, kupujem čaj u kesicama. A što se tiče finih detalja za čajanku, da ti kažem, fale breskvice!

    Šta misliš o tome da ih napraviš i impresioniraš prijatelje, naročito Dance?

  2. sve mi se svidja! jako volim caj (dobro, ne bas kao kavu :D), ali svidja mi se ta neka ritualnost vezana uz posluzivanje. ne volim konfekcijske cajeve iz vrecica, uvijek nesto svoje biljno miksam ili kupim gotovu mjesavinu nekog aromaticnog caja.

Komentari su onemogućeni.