Otkrice

DSCN4148

Juce je u Danskoj duvao jak vjetar i na momente dostizao jacinu orkana tako da su od jutra preduzimane mjere predostroznosti, skole prekidale nastavu, roditelji odvodili djecu, vozovi prestali voziti, mostovi se zatvarali za saobracaj, pa su cak i okicene bozicne jelke na trgovima obarali na zemlju da se ne uniste i sve to da bi se ranije stiglo kuci. U ovim krajevima oluje su ceste, posebno u kasnu jesen, a posto su posljednjih godina bile dosta ceste, poceli su im davati imena.

Kako je bilo najbolje provesti takav dan nego u kuci sa soljom toplog indijskog caja. 

Jako volim caj, pribor za pripremanje, soljice i zdjelice za serviranje i posto najvise pijem cajeve koje sama cijedim kupujem uglavnom papirne filtere. Nedavno sam naisla na novu vrstu filtera za caj, svidjela mi se simpaticna i dekorativna ideja za serviranje, ali su se pokazali i kao jako prakticni. Plasticni stapic se jednostavno opere i moze ponovo koristiti. Obicni papirni filteri za caj su ili prekratki, pa upadaju u solju ili predugacki. 

Pravo malo otkrice sedmice.

Zelim vam ugodan i lijep vikend!

10 odgovora na “Otkrice”

 1. U zadnje vrijeme su vjetrovi baš orkanski, recimo u ovim našim južnijim krajevima nije nikad bilo takvih jakih vjetrova, osim bure na moru, ali sad sve više vrijeme i ovdje luduje, klima se totalno promijenila.
  Baš i mene muče ti filteri, kak veliš ili upadaju u čaj ili previše prelaze preko šalice, vrlo nespretni.
  Sad si mi dala ideju sa štapićem, super, hvala! 🙂

 2. prvi put ovo vidim, super je 🙂 ovdje kod nas kultura čaja nije toliko raširena kao kultura ispijanja kave..kad sam u francuskoj, uvijek uživam u čajevima, tamo je pak više rasprostranjeno od kave

 3. Volim čajeve. kod nas je veliki izbor, ali su cene prilično jake, tako da sem kutije u kojoj su pakovani, ne vidimo ništa drugo, pa o njihovim filterima i kesicama ne mogu ništa da kažem.

  U bašti imam nanu, a rado pijem čaj od šipurka koji ima lep kiselkast ukus.

  1. U kutijama ima mnogo čaja, pa kad se računa po vrećici, i ne košta to tako puno.

Komentari su onemogućeni.