Kako se prodaje voda iz slavine

10834948_1595073707370929_2797381739132826694_o (1)

 

Ubijediti ljude ili ih natjerati da promijene misljenje i naviku kupovine vode u bocama nije lako, posebno one koji zatvaraju usi i oci pred problemima zagadjenja okoline. Kada popijemo jednu litru vode iz plasticne boce prirodu kosta 900 puta vise izlucivanja CO2 nego kada popijemo jednu litru vode iz slavine. Kampanje kojima bi se podizala svijest o problemu plasticnih boca su jako skupe, a dva mlada covjeka u Danskoj su zeleci uraditi nesto na tom problemu dosla na ideju da jednostavno prodaju vodu iz slavine pakovanu u kartonima sa jasnim porukama o problemu kao na primjer “voda iz slavine je bolja” ili “pij vodu iz cesme kad god si u mogucnosti”.

Pakovana voda iz cesme je trenutno najbolja alternativa vodi u plasticnim bocama, jer zadovoljava istu potrebu, prakticnog je pakovanja, moze se ponovo zatvotiti i slicno. Ujedno nosi i jaku poruku na svijest potrosaca. Zasto kupovati vodu iz slavine i trositi novac na nju kada imamo i sami vodu u slavini? Tacno je, ali nasu slavinu nemamo pri ruci u svako doba dana, a malo je onih koji imaju vlastitu bocu i u njoj nose vodu koju su natocili kod kuce, pa je za one koji kupuju vodu, ova pakovana voda iz slavine bolja alternativa.

PROCITAJ TAKODJE Voda iz slavine ili plasticne boce

Neke od prednosti koje su navedene prilikom lansiranja ove vode su da je danska voda iz slavina odlicnog kvaliteta i da je karton bolji za okolinu od plastike. Jedna od takodje veoma pozitivnih stvari koje je ovaj produkt donio sa sobom je da su neke firme koje su ranije uvozile vodu u bocama iz drugih zemalja pocele na police stavljati kartone sa vodom iz slavine. One trgovine koje su je pocele prodavati primjetili su pad prodaje klasicne vode u bocama.

Koliko cesto kupujete vodu?

2 odgovora na “Kako se prodaje voda iz slavine”

  1. Nikada nisam vjerovala da je ‘izvorska’ voda punjena na izvoru (uz to jos nedirnutom, prirodnoom, zdravom)! Voda u bocama ne samo da je preskupa, nego i nije ono sta tvrde da jeste. Dovoljno je da razmislimo zasto se najpopularnija voda zove EVIAN…ako procitamo naopacke shvaticemo da nam se jos i rugaju!

  2. Čitam post i nikako mi nije jasno zašto bi netko kupio vodu iz slavine kad ju isto tako onda može konzumirati iz svoje slavine. Znam da postoje neke zemlje u kojima voda iz slavine nije pitka pa se zato i kupuje ona u boci.
    Veliki sam ovisnik o vodi i imam doma onaj vrč sa filterom, a takvu si vodu natočim u bocu kad idem planinariti.

Komentari su onemogućeni.