Danas evo i nekoliko uobicajnih detalja za kraj jos jedne sedmice u januaru.

Italijanski zacini

Zacini su se zapravo uselili u moju kuhinju i svakim danom isprobavam nove kombinacije i mogucnosti. Evo nekoliko novih italijanskih koji su jednostavno nezamjenjivi.

Vegeterijanski burger

Ponuda vegeterijanske i veganske hrane u restoranima je sve veca, pa cak i najmanja mjesta imaju neku skromnu ponudu koju su namijenili gostima koji ne jedu meso. Tako je i sa burger – kafeima koji su kreirali fantasticne burgere bez mesa.

Procitaj takodje Vegeterijanski burgeri od graha

vegeterijanski burger Burger Anarchy!
{Burger Anarchy}

Kristali cikle

Svi znamo koliko je cikla zdrava i o tome ne moramo previse govoriti, ali mnogi ljudi jednostavno nisu ljubitelji mirisa i okusa cikle. Cikla se moze pripremati na razne nacine, kuhati, peci, od nje se moze praviti sok ili salata, a jedan od oblika kako unijeti ciklu u ishranu su i kristali cikle koji se mogu pronaci u vecini dobro snabdjevenih prodavnica zdrave hrane i jednostavno dodavati u recimo smoothie i slicno.

Povrce iz japanske trgovine

U jednoj japanskoj trgovini pobrinuli su se da olaksaju pripremanje hrane za uzurbane porodice, a uz to ucinili povrce privlacnim za djecu.

Japanski caj

Caj postaje sve popularniji napitak u velikom broju evropskih zemalja i prodaja mu je u stalnom porastu i danas se na trzistu mogu naci cajevi iz cijelog svijeta pakovani u privlacnoj ambalazi, a restorani i kafei postaju sve kreativniji u nacinu na koji posluzuju caj. Danasnji posljednji detalj je samo jedan od nacina kako se kreativno moze posluziti solja mirisnog toplog napitka.

Ugodan i lijep vikend svima!