lammily-doll-2

Kad nesto postane toliko popularno i kada se o necemu toliko pise i prije nego se pojavilo na trzistu, onda je to sigurno vec postalo hit. Takav slucaj je i sa lutkom Lammily koja ce se poceti prodavati tek u novembru, a koja je putem interneta pobrala simpatije mnogih. Lammily je veliki konkurent dobro znanoj Barbie, ali za razliku od nje ima normalne, zdrave i prirodne proporcije. Tacnije ima proporcije danasnje prosjecne devetnaestogodisnje americke djevojke.

Sve je pocelo kada je Amerikanac Nickolay Lamm napravio prototip lutke da bi istrazio kako bi izgledalo kada bi Barbie lutka imala normalne proporcije. Prototip lutke je dobio takvu paznju u medijima, da je Lamm odlucio da pozove ljude da finansijski pomognu njegov projekat sto mu je i vise nego uspjelo, pa cak i premasilo sva ocekivanja. Sakupljeno je nekoliko puta vise nego sto je potrebno da bi zapocela proizvodnja ove lutke, tako da Nickolay Lamm, a i mnogi istomisljenici vise ne moraju cekati da dizajneri igracaka i lutaka nerealnih proporcija promijene dizajn. Promijenice ih sam i napraviti lutku realnih ideala ljepote.

Lammily ima normalne proporcije, obucena je u svakodnevnu robu, ima sasvim malo sminke, djeluje prirodno i nema previse zajednicko sa vitkom, tankom, dugonogom i perfektnom Barbie na koju zele da lice mnoge djevojcice. Jednom su cak pokusali da naprave kako bi izgledala Barbie koja ima visak kilograma, sto nije naislo na pozitivne kritike, jer su se time i debljina i visak kilograma predstavljali u nekom drugacijem svijetlu sto nije bilo dobro za djecu sa viskom kilograma.

real-barbie-1

Da li je Lammily nova Barbie?

4 odgovora na “Lammily – lutka realnih proporcija”

  1. Meni je ovo skroz u redu 🙂 Mislim da nam nekad to nije trebalo i da Barbike nisu imale tako poguban utjecaj – ali u vremenu u kojem su djeca pod utjecajem tolikih medija (jer smo njima okruženi) – možda je ovo i potrebno. Baš je slatka 🙂

  2. U moje vrijeme je igra s Barbikama bila sasvim normalna i uopće se na nju nije gledalo kao na premršavu lutku s nerealnim proporcijama. Pretjerana mršavost tada nije bila hit, a anoreksiju se nije niti spominjalo. Vjerojatno se zato nije ni Barbika kritizirala. U današnje vrijeme premršavih modela koje šalju krivu poruku mladim djevojćicama i djevojkama, nije ni čudo da se jedna lutka našla na meti kritičara. Kad je već takvo vrijeme nastupilo, u potpunosti podržavam Lammily, odnosno lutke realnih (da ne kažem normalnih/zdravih) proporcija.

  3. Baš mi je opet bilo zanimljiv post,u svakom slučaju podržavam Lammily,konačno da se netko dosjetio i takvo čega,a posebno da to biva tako popularno.

Komentari su onemogućeni.