Izlog kolaca

La Glace je najcuvenija danska poslasticarnica sa najduzom tradicijom o cemu vise mozete procitati ovdje. Pored ukusnih kolaca, pravljenih od najboljih namirnica  i atmosferom koja odise duhom starih vremena nesto po cemu je poslasticarnica La Glace poznata su njeni izlozi koje prolaznici vole vidjeti bez obzira imaju li namjeru ulaziti ili ne. Cesta je slika ljudi, slucajnih prolaznika ili turista koji stoje pred izlogom ili cekaju u redu. Njihovi izlozi su uvijek drugaciji, mijenjaju se prema godisnjem dobu, praznicima, dogadjanjima, ljubilejima, sedmici mode, podrzavaju odredjene akcije, cesto nose neku poruku i jednostavno su najljepsi izlog Kopenhagena.

Palacinke

Prije nekoliko dana citala sam jedan clanak u kojem autorica pise da joj je prijateljica pricala kako se sjeca da je sa bakom dolazila u La Glace, a posto se ona nije sjecala istog, odlucila je da dodje sa svojom unukom koja ce nekad mozda pricati kako se sjeca da je dolazila u La Glace. Svidjela mi se ta simpaticna prica o poslasticarnici koja i jeste dio danske kulture. Na danasnjim fotografijama je ovogodisnji uskrsnji izlog.

Danski sitni kolaci

Danska peciva

photo 3-2.jpg

photo 4-2.jpg

Francuski kolacici

Izlog

Setacka ulica Kopenhagen

Uskrs

Uskrsnja jaja

Uskrsnji kolacici

Meni se najvise dopadaju palacinke, a vama?

5 odgovora na “Najljepsi izlog Kopenhagena”

  1. Odise uvjerenjem da je istinski dobro; nije rijetko da se mogu vidjeti ukraseni kolaci (do granice sa umjetnoscu)…Ja ipak vise volim one koje koriste prave sastojke, dobrog kvaliteta – kao stoovi tvoji na slici obecavaju.

Komentari su onemogućeni.