Magicni led

g6

Fotografije za danasnji post poslala mi je moja prijateljica Gaga iz Kanade i nadam se da ce vam se dopasti koliko i meni, a nastale su u prelijepim predjelima oko jezera Lake Louise otprilike par sati voznje od Calgary-ja. Ovo mjesto visoko u planini je i poznato skijaliste, a od 17 – 19. januara ovdje je odrzan i festival skulptura napravljenih od leda, Ice Magic Festival na kome su ucestvovali vajari iz cijelog svijeta. Festival se tradicionalno odrzava dugi niz godina, a figure ostaju i kada se festival zavrsi, sve dok su temperature niske. I samo jezero je ovih dana bilo zaledjeno tako da je sluzilo kao klizaliste za mnogobrojne posjetioce ovog neobicnog festivala.

Hvala Gagoj sto nam je prenijela djelic atmosfere oko nastanka ovih predivnih skulptura.

g1

g11

g3

g5

g10

g7

g8

g9

Ko kaze da zima nije lijepa?

Volite li zimu i snijeg?

5 odgovora na “Magicni led”

  1. Divne slike! Snijeg volim pa makar da ga vidim kroz prozor kako pada i kad znam da ce sjutra biti bljuzgavice na ulicama ali jednostavno ga volim. Kod nas je ova zima nekako vise kao proljece a snijega nema ni na planinama. Prije dvije godine ga je bilo toliko da je 7 dana bilo proglaseno vanredno stanje jer se nije moglo voziti po ulicama. Ja sam tada dobila slobodne dane da cuvam cerkicu jer ni vrtici nisu radili a muz je imao radnu obavezu. Nas dvije smo onda svakog dana oko 12 kad malko otopli oblacile skijaska odlijela, uzimale sanke pa fino na sankama do tetke koja zivi blizu nas i ima dvoriste gdje smo se grudvale i sankale po gomilama koje su napravljene ciscenjem ulica. E da mi je sad malo snijega smrc.

  2. Dragi citaoci i pratioci ovog Gocinog bloga, bilo mi je zadovoljstvo podijeliti slike sa ovog prelijepog zimskog dogadjaja koji se vec dugi niz godina tradicionalno odrzava nedaleko od calgary-ja , grada u kojem vec zivim duze od 20 godina..
    Kao sto vidite na slikama skulpture su prelijepe, u prirodnoj velicini i onako izlozene na obali zamrznutog jezera, obasjane suncevim zrakama jos su ljepse!

Komentari su onemogućeni.