Na ostrvu

DSC_0685

Danska je pretezno ravnicarska zemlja okruzena morem, najvisi vrh je tek oko 150 metara, a brdo nazivaju Nebeskim brdom, vjerovatno sto se “visinom” proteze u nebo. Ipak danska priroda ima svoju posebnu draz, a pogotovo ljeti kada sve ozeleni i kada zbog cestih kisa trava ima predivnu zelenu boju. Do ljeta je dugo, a u prirodi je lijepo u svako doba godine, tako da se i zimi mogu dozivjeti ljepote nekih dijelova. Posebnu draz imaju danska ostrva, a jedno od njih je i ostrvo Langeland.

DSC_0674

Za one zeljne mira i tisine pravo mjesto je juzni dio ovog ostrva sa 10 kilometara staza za setanje, liticama uz more i prekrasnim pogledom na divlje konje. Ove slike nastale su jednog prohladnog decembarskog dana.

DSC_0658

DSC_0642

DSC_0615

DSCN8661

DSC_0586

DSC_0588

Vozeci se po ostrvu naisli smo na ove islandske konje, koji su bili toliko specijani, pogotovo ovaj sa siskama da su se jednostavno morali naci na blogu.

Uz razglednice sa ovog lijepog danskog ostrva zelim vam ugodan i lijep vikend.

7 odgovora na “Na ostrvu”

  1. Obožavam tvoje postove ovakvog tipa, uvijek nam pokažeš lijepu prirodu i neku posebnost Danske. A konjić sa šiškama je presladak, nadam se da će uskoro završiti kod frizera, tako da mu drugi put vidimo i oči.

  2. Diovno je provesti vreme u šetnji i sa ljudima koje voliš, pa makar i na pustom ostrvu. ovo, definitivno, nije pusto, ali razumeš šta hoću da kažem. Odmor od svakodnevice ne znači uvek skupe izlaske.

Komentari su onemogućeni.