Nasa Noma sad je u Japanu

Myrer_til_Noma_834484a

Jedan od trenutno najpopularnijih restorana nosilac nekoliko Michelin zvjezdica danska Noma preselila se pocetkom ove godine na par mjeseci u Japan i tako je glavni kuhar Rene Redzepi ispunio svoj stari san. Cijeli tim kuhara i zapravo cijelo osoblje preselilo se u Japan gdje su ih docekali sa odusevljenjem i rezervacije su naprosto razgrabljene. Noma kuhari su sa sobom ponijeli svoje ideje i ljubav prema svjezim i neobicnim namirnicama, ali su namirnice koje se uglavnom koriste kada Noma kuha u Danskoj ostale “kod kuce”. Umjesto njih kuhari Nome su u potrazi za zanimljivim lokalnim sezonskim namirnicama u Japanu sto i jeste njihova glavna ideja.

B7t8xkOCEAEQUxW

{Krastavci i zelene jagode}

Prvo je planirano da Noma ostane u Japanu tri sedmice, ali posto su svi termini bili odmah razgrabljeni, odluceno je da ostanu do 15. februara. Noma je smjestena u luksuznom hotelu Mandarin Oriental u Tokiu.

Noma je poznata po posebnom jelovniku, kao na primjer po zivim mravima na tanjiru, ali ovoga puta je ostala tajna cemu ce biti izlozeni Nomini gosti u Japanu. Sva mjesta su rasprodana, ali postoji lista cekanja u slucaju neko otkaze posjetu ovom popularnom restoranu.

PROCITAJ TAKODJE Mala zemlja – veliki kuhari

B7jC7R8CAAAVOLS

{Krik,Edvard Munch}

Ovo nije prvi put da se Noma privremeno seli. To se desilo i za vrijeme odrzavanja Olimpijskih igara u Londonu kada je Noma takodje selila iz Danske.

Photo kredit 1, 2-3

Jedan komentar na “Nasa Noma sad je u Japanu”

Komentari su onemogućeni.