Nova korpa za biciklo

4553756-cykelkampagne-tt-p-afslutning

Poznato je da je Danska zemlja bicikla, a biciklo se ne koristi samo za rekreaciju i slobodno vrijeme nego kao svakodnevno prevozno sredstvo za hiljade ljudi starih i mladih i ljeti i zimi. Uz biciklo je potrebno imati i neke vazne detalje kao lampice i kacigu za glavu, ali nesto sto je neizbjezno je i korpa za biciklo. Ako se ne nosi ruksak na ledjima, u korpi se nose torbe i kompjuteri, ali korpa sluzi i za namirnice nakon kupovine na putu kuci. Ljeti su te korpe cesto romanticno ukrasene cvijecem, ali problemi nastaju kada krenu jesenje kise.

Jedan danski bracni par dizajnirao je korpu sa poklopcem i katancem koja se smatra revolucionarnim dizajnom, a zbog cega, razumiju svi koji se svakodnevno transportuju na dva tocka. Pravnica koja je vozila biciklo vise kilometara do posla dosla je na ideju umorna od kacige za glavu koju je uvijek morala nosati sa sobom, a njen muz je ideju sproveo u djelo.

9fce-33da-4f0d-ba23-f3281d6c911f

Ova korpa je idealna i za kisno odijelo, koje se tako zimi moze uvijek imati pri ruci, a djevojke svoje lijepe torbice ne moraju sakrivati na kisi u plasticne vrecice.

Ovaj danski dizajn obradovao je mnoge koji se svakodneno voze na dva tocka, mnogi ga zovu revolucionarnim, jer je rijesio mnoge male biciklo-probleme.

Zelim vam ugodan i lijep vikend!

Photo kredit 12

4 odgovora na “Nova korpa za biciklo”

  1. To se zove spoji ugodno sa korisnim.kosara dobro izgleda a uz to je i funkcionalna.nadam se da i tvoj bicikl krasi jedna

  2. Divno je kada se bicikl moze koristiti svakodnevno; usteda na gorivu + odlicna vjezba. Ovdje to nije moguce iz vise razloga – velike daljine, prevruce vrijeme…

Komentari su onemogućeni.