Pastelne ulice

Sve vise i vise osjecamo jesen svuda oko nas, postalo je hladnije, kise su sve cesce i sve je ugodnije u toplim dnevnim sobama sa soljom toplog caja i dobrom knjigom. Priroda se ogrnula jesenjim bojama, ali ne i sve ulice i izlozi.

Prije nekoliko dana prosla sam jednom ulicom u Kopenhagenu i odusevila se malim detaljima, te sam odlucila da ih podijelim sa vama. Bez obzira na hladno i tmurno prijepodne, simpaticne radnjice su ukrasile svoje ulaze sitnim detaljima u raznim bojama, narocito jesenjim pastelnim trendom.

Zasto je obicaj da se u jesen izlozi ukrasavaju pozutjelim opalim liscem kad ga je ionako previse na ulici? Ove boje sladoleda su daleko privlacnije. Slazete li se ? Zato, iako je hladno, pozelite da pred ovim malim kafeom popijete mirisni marokanski caj.

Slikama ove pastelne ulice zelim vam lijep i ugodan vikend.

9 odgovora na “Pastelne ulice”

  1. Slažem se Goco sa tobom, mnogo lepše izgledaju kao dekoracija ove svetle. tople boje nego klasika lišće, grančice…
    Kada je oblačenje u pitanju, pastelne boje ne volim ali sam primetila da u enterijeru i dekoraciji mi jako prijaju.

  2. Jesen jeste najbolji slikar, ali je ne volim. Nisam ljubomorna što bolje slika od mene, nego jednostavno ne volim kišu, hladnoću i sve to. Mislim, to što volim kišobrane nema veze sa kišom, zar ne?

    Sviđaju mi se ovi detalji naročito što su veseli, sami po sebi, a tek boje! Definitivno će razbiti jesenju atmosferu i doprineti tome da se ljudi bolje osećaju.

Komentari su onemogućeni.