DSC_0135

Prvi danasnji detalj je poznata katalonska poslastica Torro de gema cremada fantasticnog okusa koja se uglavnom jede u toku bozicnih praznika, a pravi se od bjelanjaka, badema, meda i secera.

DSC_0131

2. Art i Sa jedan od mnogobrojnih kafea u Barceloni sa privlacnim malim detaljima kao sto su recimo lampe pravljenje od razlicitih praznih staklenih teglica.

DSC_0096

PicMonkey Collage

DSC_0093

3. Maslinovo ulje u perlicama za prave gastronomske uzitke

Procitaj takodje Gastronomski dozivljaj – So za ribanje 

DSC_0457

4. Zajednicke kuce za okupljanje su dio danske kulture, nalaze se u mnogim naseljima, a jedna se nalazi i u nasem naselju bastanskih kucica. Kuca je namjestena tako da ima mjesto za sjedenje veceg broja gostiju, pravljenje hrane, masine za pranje sudja, toalete i sav potrebni pribor za kuhinju i serviranje. Kuca se rezervise za odredjeni datum, odredjeni iznos plati za koristenje, a kuca sljedeceg dana vrati u urednom stanju. Ovih dana se ovdje odrzavaju velike proslave za konfirmante, pa se tako svakog vikenda dvoriste drugacije ukrasi naravno u zavisnosti od vremena. Na raspolaganju je i velika terasa ispred kuce i travnata povrsina, a evo i kako su ovih dana izgledale pripreme za jednu konfirmantsku proslavu.

IMG_20160422_100910126

IMG_20160422_101007439

5. Rabarbara u mojoj basti

Procitaj takodje Rabarbara

DSC_0286

Ugodan i lijep vikend svima!

3 odgovora na “Pet detalja”

  1. Pridruzujem se Gaginom crkavanju od radoznalosti da konacno probam rabarbaru 😉 Mnogo su mi zanimljive ove perlice od maslinovog ulja. Pre neki dan sam probala prah od maslinovog ulja i zaista je divno osetiti poznate ukuse u novim teksturama.

Komentari su onemogućeni.