8350475-kfc_cookiecup

Cesto nas dosta kafea sarmira servirajuci mali komadic cokolade, keksic, karamelu ili slicno uz kavu. Jedan lanac brze hrane je otisao dalje po tom pogledu i lansirao solju za kavu nazvanu “the Scoff-ee Cup” koja ce se uskoro poceti prodavati u Engleskoj i koja se moze pojesti nakon sto se popije kava. Soljica je napravljena od neke vrste tijesta za suve keksice i oblozena posebnom vrstom bijele cokolade, a sve to je otpornije na vise temperature nego uobicajeno. Kako kava lagano topi cokoladu, tako prodire do keksa i omeksava ga.

PicMonkey Collage

Ekstra dodatak ovoj kavi je dodavanje posebnih aroma u “solje” koje ljude podsjecaju na ljeto, toplo vrijeme i ljetne momente kao miris kreme za suncanje sa kokosom, cvijeca, pokosene trave i slicno koje mame osmijeh na lice.

Vijest o lansiranju ove soljice objavili su mnogi, da li je zdrava mozemo zakljuciti i sami, a dosta ljudi je po drustvenim mrezama vidjelo i jednu dobru stvar, a to je manje papirnih casa u korpama za smece po ulicama velikih gradova.

Ideja o jestivim soljama je zapravo pocela od Dominique Ansela koji je takodje tvorac cronut-a.

PROCITAJ TAKODJE Cronut- kolac koji je zaludio svijet

PROCITAJ TAKODJE Papirna casa za kavu kao ukrasna saksija

Sta mislite o ideji sa jestivom soljicom?

Photo kredit 1, 2

3 odgovora na “Popijes kavu i pojedes soljicu”

  1. Zaista fantasticno osmisljeno ali cu ja ovo ipak preskociti kad dodje kod nas jer mi se cini da je bolje ne jesti nego pojesti ovako nesto. Sto se tice smeca ok ali ja sam ipak za neke razgradive soljice nego za ove jestive. Sa svom onom farbom i jos ko zna cim sto ih cini tako otpornim na temperaturu mislim da ih je zdravije baciti nego pojesti.

Komentari su onemogućeni.