Prazna konzerva kao ukras

DSCN9478

Sjeckani paradajz u konzervi je jedna od cetiri namirnice koje skoro uvijek imam u kuhinji, a vjerujem da ga i mnogi od vas koriste. Prazne konzerve odlicno mogu posluziti i kao kalup za vadjenje tijesta o cemu smo govorili prilikom pripreme Aljaska deserta, ali i za toliko drugih namjena.

DSCN9513

Prazne konzerve se mogu kombinovati sa vec postojecim ukrasima, a u kuhinji su odlicne da se napravi red medju kojekakvim kuhinjskim sitnicama, kutlacama i slicnim stvarcicama. Odlicne su i za zacinsko bilje, a mogu se i ukrasiti masnicama, obloziti raznobojnim papirom ili jednostavno novinskim papirom ili stranicama stare notne sveske. Rebraste konzerve su meni interesantnije, sto se kada ih kupujete lako napipati ispod papirnog omotaca.

DSCN9506

Ako volite boje, obojite ih u omiljenu ili trend-boju i na taj nacin osvjezite kuhinjski prozor ili policu. U dnevnoj sobi se mogu kombinovati sa svijecnjacima kao vaznice za cvijece.

DSCN9530

DSCN9544

Namjena je mnogo kao na primjer u kupaonici za cuvanje cetkica za zube, cetaka za sminku ili kosu, ranih tuba i slicno, a u djecijim sobama za olovke i skolski pribor s tim da se obloze rubovi tkaninom ili debljim papirom.

Neke prazne konzerve, narocito one velike, su lijep ukras i onakve kakve jesu sa originalnim omotom na balkonima i u bastama.

 

16 odgovora na “Prazna konzerva kao ukras”

  1. Super su mi detalji od praznih konzervi i zbilja su iskoristive, ali je kod mene problem što ne znam to i napraviti. Nadam se da će uz ove odlične ideje i kod mene neka naći svoje mjesto.

Komentari su onemogućeni.