Prvi magazin za zene koje nose velicinu 46+

Mode_til_tykke_dame_836246y

Courves Ahead je naziv prvog danskog online magazina za zene sa oblinama, zapravo svim zenama koje nose velicinu odjece 46 do 56. Moto ovog magazina je da se dobar stil nalazi u svim velicinama, a osnovale su ga dvije novinarke koje same nose velicinu 48 i 50 i vole modu, a nikada iz modnih casopisa nisu mogle kupiti nista iz jednostavnih razloga, jer nisu mogle naci u svojoj velicini u buticima. Postojeci tiskani modni casopisi se gotovo ne obracaju ovoj grupi zena, koje cesto imaju probleme gdje i kako doci do odjece koja je namjenjena za njih. Iako u Danskoj ima dosta zena koje nose + velicine i kako trenutno tece razvoj, bice ih i vise, ponuda moderne odjece je ogranicena u odnosu na Englesku i Ameriku. Uglavnom je to ono sto se ubraja u osnovne dijelove garderobe. Proizvodjaci odjece se tesko odlucuju na proizvodnju modne odjece velikih brojeva iz jednostavnih razloga, jer je proizvodnja velikih brojeva skupa zbog kolicine platna koje se koristi i ujedno ostataka kojih je vise nego kod krojenja odjece standardnih velicina.

U novom magazinu zene ce biti ispirisane, ali ce moci i procitati mnoge dobre savjete  ideje o oblacenju, frizurama, sminkanju i ostalom, ali i razmijeniti komentare i iskustva. Magazin ne slavi i ne velica debljinu, ali apeluje na modnu industriju i istice da su mnoge zene u ovim velicinama zadovoljne svojim tijelom, nasmijane i ne osjecaju svoju velicinu kao prepreku.

U Engleskoj se odrzavaju i modne revije za kolekcije namjenjene zenama velicine 46+, a u Americi su veoma popularni i modni blogovi koje pisu zene sa oblinama.

Photo kredit 1

Jedan komentar na “Prvi magazin za zene koje nose velicinu 46+”

  1. Kao jedna od vodecih zemalja sa ‘Velikim’ osobama, Australia ima mnogo prodavnica, magazina i dizajnera koji nastoje zadovoljiti potrebe ovakvog trzista…
    Josh malo ( kako izgleda) i pocecu se zanimati za ovakve magazine 🙂

Komentari su onemogućeni.