Vodopad

Za kraj ove sedmice idemo ni manje ni vise nego na Jamajku, a fotografije sa egzoticne Jamajke poslala nam je moja prijateljica Gaga iz Kanade, inace zaljubljenik u dobre knjige i putovanja koja nas je i ranije nekoliko puta obradovala lijepim pricama. Jedna od posljednjih bila je sa prica sa Kube.

Dunn's River Falls je vodopad rijeke Dunn koji je na vrhu liste svakog turista koji posjeti Jamajku. Obicno se kaze da ovo nisu ni najveci ni najdramaticniji slapovi, ali su sigurno najpopularniji, jer se uz njih mozete popeti, a posebni su i jedinstveni po tome sto se na pjescanoj plazi ulijevaju u more.

Jamajka suveniri

Potrebno je hrabrosti i vjestine za ovaj neobican uspon, potrebna je i pomoc, pa se tako svi koji su na putu prema gore drze za ruke i penju u vidu lanca, uz mnogo buke i smijeha, a neki i odustanu usput.

Jamajka

Jamajka je zemlja bujne vegetacije, rijeka i planina, egzoticnog cvijeca i sarenih ptica, kilometarskih pjescanih plaza i tirkiznog mora, ruma, reggae ritma i domovina Bob Marley-a. Jamajka je i utociste vise kultura, a sve to zajedno cini jedinstveni Jamajka-ugodjaj koji odusevljava turiste iz cijelog svijeta.

Jamaica

Slap Hvala, Gaga!

Zelim vam ugodan i lijep vikend!

2 odgovora na “Razglednica sa Jamajke”

Komentari su onemogućeni.