Konacno je i nas grad dobio svoj street food market poput onog Papirøen u Kopenhagenu o kojem je vec ranije bilo govora. Ovaj dugoocekivani market je nastao kao dio intenzivnog razvoja gradske jezgre, modernizacije i mnogih velikih projekata koje ovaj treci po velicini grad u Danskoj i zasluzuje.

Novootvoreni street food market je nastao u staroj industrijskoj hali, a sama unutrasnjost je izradjena od recikliranih materijala, starog namjestaja, starih podova, plocica, stare ambalaze i raznih retro predmeta. Mjesto je tako na putu da postane jos jedna od mogucnosti gdje zaposleni mogu kupiti podnevni obrok, gdje se moze sastati sa prijateljima ili provesti ugodno vrijeme sa porodicom u vrijeme vikenda, a ako vrijeme dozvoljava hrana i pice se mogu uzivati i napolju.

Market prepun zanimljivih i simpaticnih kreativnih ideja

Ovaj market ce se i dalje siriti, a trenutno se mogu isprobati kuhinje mnogih zemalja kao tajlandska, kineska, indijska i mnoge druge, zatim neizbjezna kada su ovakvi marketi u pitanju vegeterijanska i veganska hrana kao i najbolje lokalne namirnice i proizvodi sa naseg ostrva. Market je inace prepun zanimljivih i simpaticnih kreativnih ideja, a pored hrane tu je i cvijece, radionica keramike, pa cak i frizerski salon.

Procitaj takodje Papirøen