7395669018_85656ab060_o

Nema nista sarmantnije od dobro ocuvanih starih servisa za rucavanje. U Danskoj je veoma cesto da se u nasljedje dobije porculanski komplet zdjela i tanjira koji se prenosio u nasljedje, cuvao i iznosio samo za posebne prilike i praznicna okupljanja. Takve stvari su i veoma cijenjene, a mnogi ih odlicno kombinuju sa novim dizajnom u modernim kuhinjama. Antik tanjiri cu cesto i samo ukras koji krasi zidove kuhinja. U posljednje vrijeme na antik tanjirima se servira hrana i u popularnim kafeima sto daje poseban ugodjaj. I na nasim stolovima mogu biti lijep detalj, a ne moraju biti cak ni jednaki.

Stari tanjiri na zidovima su lijep detalj u svakom prostoru, a ja sam izabrala nekoliko ideja kako se mogu postaviti na zid. Tanjiri mogu biti sasvim razliciti ili potpuno isti, ali se u zavisnosti od namjestaja moze izabrati i malo kicastija tema.

 

tallerken-plate-vc3a6g-platte-dekoration-interic3b8r-service-bc3b8rn-kids-children-indretning-bolig-interior-design-boligcious-malene-mc3b8ller-hansen-brugskunst

 

011

tallerkner2_jpg_272164b

Svidjaju li vam se ove ideje?

Photo kredit 1, 2, 3, 4

8 odgovora na “Stari tanjiri u novom ruhu”

  1. Divno presentirani anticki tanjiri; mene najvise odusevljavaju pastelne boje na starim tanjirima (zelena i ruzicasta u prvom redu) ili klasika sa plavom bojom na bijeloj podlozi.

  2. I meni se sviđaju ovi detalji. Tanjiri su mi, baš, lepi, šareni, imaju taj starinski šarm koji mene podseća na dane kad sam bila mala i kad su se tanjiri sa bordo cvetićima izvlačili samo za slavu. Dok bi ih brisala, moja baba je govorila: “Sve će ovo biti tvoje”.

Komentari su onemogućeni.