DSC_2270

Prosjecna temperatura u Danskoj u junu ove godine iznosila je 12,5 stepeni, juli je ponudio nekoliko toplijih dana i jos uvijek je promjenljiv i nestabilan sto je natjeralo mnoge koji su namjeravali provesti zasluzeni ljetni odmor negdje u Danskoj da potraze slobodne otkazane aranzmane i iznenada otputuju u toplije krajeve. Danci rado provode dio svoga ljetnog odmora negdje uz zapadnu obalu ili na prekrasnim sjevernim predjelima {procitaj vise ovdje} koji su takodje popularni medju njemackim, norveskim, finskim turistima koji porodicno posjecuju Legoland, jednu od najvecih turistickih atrakcija u Danskoj.

Ljeto je i u mojoj basti i iako nije bilo dovoljno sunca, plodova ipak ima, pa tako trenutno ne kupujem: luk, krompir, salatu, spinat, zacinsko bilje, jagode, bobice i slicno. Uvijek je lijep osjecaj kad znate da ste nesto proizveli sami, a jos vaznije znate kako ste to uzgajali. Jedino sredstvo u borbi protiv insekata je bio toz od kave ciji miris rastjerava insekte i pokoji cvijet nevena tu i tamo u basti ciji miris navodno ne vole neki insekti.

PROCITAJ TAKODJE Za sta se moze korisiti toz od kave

DSC_2322

DSC_2466

DSC_2461

DSC_2323

DSC_2358

DSC_2353

DSC_2363

DSC_2334

DSC_2389

Kako provodite ljeto?

6 odgovora na “U basti”

  1. Od tebe svašta novo pročitam i naučim! ♥ Imam neven, ali nisam imala pojma da je rasterivač insekata. Do skoro smo pili samo nes kafu, pa soca (toza) nije bilo, ali smo se vratili na domaću i filter kafu, pa sad imam i drugi sastojak koristan za biljke. Hvala ti! :*

Komentari su onemogućeni.