DSC_2623

Ako pripremate gril za goste, a medju gostima je i vegeterijanaca, ne panicite, jer se na grilu tako jednostavno i brzo mogu pripremati i razne vrste povrca kao na primjer paprike, tikvice, patlidzani, krompir, mrkva, gljive i jos mnogo toga. Vecinu povrca koje grilate dovoljno je samo premazati sa malo maslinovog ulja, posuti sa par kapi limunovog soka i malo soli i bibera. Vegeterijanski dio grila se moze sastojati i od grilanog tofu-a, soja-kobasica ili hamburgera ili pak od laznog mesa o kojem je bilo govora ovdje.

PROCITAJ TAKODJE Burgeri od graha

Gostima vegeterijancima se uglavnom nece svidjeti ako na istom grilu gdje ste pripremali meso pripremate i povrce, pa je zato dobra ideja rezervisati dio mjesta na rostilju za povrce ili povrce rostiljati na komadu aluminijske folije. Za danas evo nekoliko prijedloga sta servirati onima koji ne jedu meso ili kako jednolicni izbor sa grila uciniti zanimljivijim i za sve ostale, a tu je i nekoliko prijedloga za brze ljetne deserte sa grila.

1. Halloumi – sir na grilu

2. Mladi krompir na grilu

3. Kukuruz na grilu

4. Ljetni desert – Breskve na grilu 

5. Brzi desert – Marshmallows na grilu

6. Ananas na grilu

DSC_2632

DSC_2626

3 odgovora na “Gril bez mesa”

  1. Dok nisam počela da jedem ribu pre par godina, ovo je 25 godina bila moja jedina klopa sa roštilja…. I naravno da sam insistirala da se ne peče tamo gde i meso! 😉 Sve što si predložile je super (halumi je posebno mljac!) ♥

Komentari su onemogućeni.