Wakame alge

Alge su cesta namirnica u japanskoj kuhinji, a posljednjih godina trend upotrebe algi je jako rasiren i u mnogim drugim zemljama. Alge su kvalitetne i zdrava namirnica, za koju mnogi smatraju da teba biti uvrstena u kategoriju super namirnica zbog velike kolicine zeljeza, vitamina i minerala.

U zadnje vrijeme alge mozemo naci u kruhu, u salatama, u tjestenini, stavlja se na musli, pa cak u susenom obliku i na neke deserte.

Jedna od poznatih vrsti je wakame alga, koju cesto omotanu oko sushi rolica ili kao salatu u sushi restoranima. Izvrsno se slaze sa sezamom i rizinim sircetom. Wakame salata se u zadnje vrijeme prodaje i u gotovo svim ribarnicama, a cesto se servira uz grilanu tunjevinu.

Wakame alga u susenom obliku namoci se u hladnoj vodi 10 minuta, zatim pritisne da sva voda izadje, te zacini. Cesto se mijesa sa krastavcima.

3 odgovora na “Wakame alge”

  1. Nisam nikad probala, iskreno ni naišla na njih po trgovinama… Nije čudo, takva vrsta hrane je još malo “preegzotična” za Hrvatsku, očito. Znam da su prepune dobrih sastojaka, zato su Japanci toliko zdravi i dugo žive, uz ribu i toliko vitamina hrane se valjda najzdravije od svih nas 🙂

  2. obozavam ih, ovdje jedna vrecica od nekih 500 gr kosta 10 eura. nije ni tako skupo, mogla bih pojesti 5 kg a ne 500 gr…a najbolje sto su siromasne kalorijama 😉

  3. Slažem se da su zdrava i korisna namirnica, ali ih ne koristim u ishrani. Prvo zato što su skupe, i to mnooooogo, a drugo, što ne znam da li su prave ili samo liče na njih. Naše navike i mogućnosti su bili jako skromne, kao i ponuda na tržištu, pa sam, što se tiče nekih namirnica, needukovana. Teoretski deo znam, to se čita svuda, ali to nije dovoljno.

Komentari su onemogućeni.