5 najboljih bozicnih filmova

 

vrijeme bozicnih praznika kada je porodica na okupu i niko se nigdje ne zuri veceri se obicno nakon svih priprema, zurbe i planiranja, ponekad i stresa da se uz posao obave i sve druge pripreme provedu uz neki dobar bozicni film. Neki od tipicnih bozicnih filmova  prikazuju se svake godine i nekako su postali sastavni dio praznika i mala praznicna tradicija. 

Iako smo ih gledali vise puta, mozemo ih gledati ponovo i ponovo i svi sigurno imamo neki omiljeni. Ja sam za danas napravila moju listu bozicnih filmova i jedva cekam da se krenu prikazivati. Topla deka, solja toplog caja i koji kolacic, pa krenimo redom:

1) Christmas vacation – Najludji Bozic

2) Home alone – Sam kod kuce

3) Christmas romance – Bozicna romansa

4) The Family Stone

5) The Family Man

Volite li bozicne filmove? Koji je vas najomiljeniji bozicni film?

17 odgovora na “5 najboljih bozicnih filmova”

  1. Sjecate se filma Bernard i duh? Ostavi ga djevojka, uzme mu sve stvari, samo mu ostavi svjetiljku iz koje izadje duh i ispunjava mu zelje. Sef mu da otkaz, zlocesta skrtica kojeg glumi Rowan Atkinson. Smijesan film. Prije su ga prikazivali svake godine za Bozic, ali sad vec dugo nije bio. Ja volim stari film Divan zivot. Opcenito obozavam Bozicne filmove.

  2. Volim da gledam Bozicne filmove, ali nekako su mi najdrazi ti filmovi bili kad smo ih gledali kao djeca ( crno bijela tehnika i nisu bili toliko komercijalni ).
    Dobra stvar u vezi Bozicnih filmova je da se mogu gledati svake godine ponovo i nikad ne dosade!

  3. Voli dečije božićne filmove, a jedan od njih je MOJ TATA DEDA MRAZ. Ono što bih svima preporučila da poledaju je crtani film ANABELINA ŽELJA. Prelep je, prelep,prelep, sa prelepom porukom, ne propustite ga.

  4. Moj apsolutni favorit među božićnim filmovima je Divan život, krasan film, sa Jamesom Stewartom. Već ga dugo nisam gledala…

Komentari su onemogućeni.