Dobre jutarnje rutine

DSC_0372

Svi mi vise ili manje imamo neke nase jutarnje rutine i ako ponekad ne idu ustaljenim tokom, imamo osjecaj da je dan krenuo naopako. Jutarnje rutine pocinju zapravo vece prije, jer po onoj staroj “sve sto mozes danas ne ostavljaj za sutra”, mnogo stvari mozemo uraditi i vece prije kao sto je pripremanje garderobe, planiranje dorucka, pravljenje hrane koju nosimo sa sobom i slicno, ali i znacajnije vecernje rutine odlaska na spavanje u priblizno isto vrijeme i sto je jos vaznije na vrijeme da bi ustajali odmorni i naspavani. Ove vecernje rutine donose automatski organizovanije jutro, manje stresa i zurbe. Budi nas sat ili mobilni telefon, neko ustaje odmah i krece sa rutinama, neko je vise za snooze dugme, ali ako smo od onih koji se tesko razbude dobra ideja je drzati sat malo dalje od kreveta kako bi morali ustati da ga ugasimo. Sve zavisi od toga da li smo A ili B ljudi o cemu se mozete podsjetiti ovdje.

Najbolja jutarnja rutina je da dan zapocnemo zdravo jeduci dorucak i tako stvorimo podlogu za naporan dan.

Smoothie od borovnica i banane

Izblendane borovnice i banana su moja omiljena vocna kombinacija kojoj se svaki put moze dodati nesto novo i drugacije kao na primjer i napraviti cijeli dorucak u jednoj casi recept ili u mojoj omiljenoj zdjeli od kokosa.

DSC_0381

Potrebni sastojci:

  • 1 saka zamrznutih borovnica
  • 1 zrela banana
  • Pola narandze {sok}
  • Cimet
  • Orasi
  • Suseno voce

Izblendati voce tako da krenete stavljajuci u blender prvo najmekse u ovom slucaju najtecnije, a to je sok od narandze. Na vrh dodati malo cimeta, orasastog i susenog voca.

PROCITAJ TAKODJE Eksperiment koji je izazvao paznju

DSC_0386

PROCITAJ TAKODJE Kad dorucak puca od zdravlja

Kada bih morala izabrati jednu jutarnju rutinu, sigurno bi to bilo pijenje kave. Koje su vase jutarnje rutine?

Zelim vam ugodan i lijep vikend!

 

Jedan komentar na “Dobre jutarnje rutine”

Komentari su onemogućeni.