Bitka za kolac

PicMonkey Collage

Nakon kolaca koji je zaludio svijet {procitajte ovdje} ovih dana se govori o poslastici imena duffin. O cemu se zapravo radi i zasto je duffin dospio na stranice velikih svjetskih novina?

Londonski cafe Bea's of Bloomsbury, poznato mjesto u centralnom Londonu na kojem se moze popiti popodnevni caj vec par godina posluzuje popularnu poslasticu nastalu ukrstanjem doughnut-a i muffin-a i po kojima je dobio ime. Iako je kolac vec ranije pravljen tek je u verziji koju ovdje sluze sa marmeladom od malina i mirisom muskatnog orscica postao omiljen kod gostiju ovog cafea i sire poznat.

Ime kolaca nije bilo zasticeno i kolacic duffin je odjednom osvanuo u Starbucks-u u Engleskoj koji su ga poceli prodavati kao dio sortimana u stotinama lokala u Engleskoj.

Simpatije prema malom cafeu i njihovom duffinu izazvale su zucne rasprave i mnostvo komentara vijernih posjetilaca kafea putem socijalnih medija.

DSCN1146

Bitka za ovaj kolac se vodi i dalje. Ciji kolac je pravi, a ciji kopija? Ko ce dobiti pravo zvati ga svojim jos nije ozvaniceno.

Zelim vam ugodan i lijep vikend!

Photo kredit 1

4 odgovora na “Bitka za kolac”

  1. Goco, baš su mi nedostajali tvoji tekstovi.
    Evo sad sam išla nekoliko u nazad da pročitam i divne su teme… Baš da ti osveže dan:)

    A duffin, duffin zvuči odlično. Mada izgleda kao krofna pečena u kalupu za mafine:):):)
    Nešto su ishejtovali taj cronat. Ne znam, meni sve što ima veze sa krofnama ne može da bude loše:)

Komentari su onemogućeni.