DSC_1731

Ovih dana je u Danskoj suncano, neuobicajeno toplo za mjesec maj, tako da se sve slobodno vrijeme provodi vani, u parkovima, pokraj plaza i uziva u majskom suncu i temperaturama koje su gotovo ljetne. Temperatura je tek nekoliko podjeljaka iznad 20 stepeni, ali se to u sjevernim dijelovima osjeca jako toplo za razliku od juznijih gdje su to neke proljetne temperature. Tako je i nasa basta dobila pravi ljetni ugodjaj odakle su i prva dva detalja.

IMG_20160507_192716188

3. Omiljeno pecivo sa sjemenkama lana, suncokreta i bundeve

DSC_1712

4. Ove godine sam prvi put uzgojila sadnice kelja. Na fotografiji su dvije vrste, lisnati i glavicasti kelj. Lisnati kelj je sorta koja se puno uzgaja u Danskoj, a na fotografiji je jace zelene boje i malo ukovrdzanih listica.

DSC_1740

Procitaj takodje Muffins sa lisnatim keljom

5. Cesto neki lanci trgovina imaju odredjene teme i sedmice vezane za odredjenu zemlju kao francuska, italijanska, spanska i slicno sto mi je uvijek zanimljivo, pa sam tako nedavno naisla na grcku temu i ovaj grcki nugat sa susenim i orasastim vocem u jednom od njih. Za kupca odlican nacin da se upozna kuhinja i specijaliteti neke zemlje ili podsjeti na nesto probano na putovanjima.

DSC_1145

Ugodan i lijep vikend svima!

4 odgovora na “Pet detalja”

  1. Divni detalji a narocito ovo fino cvijece. Moj dragi je ovih dana tamo kod vas i zali se da je vruce. Ja ga opremila sve dugim rukavima jer nisam mogla predpostaviti da ce biti tako toplo tamo.

  2. Baš vam zavidim što možete da se vozite biciklom.. 🙂 Kod mene su velike uzbrdice, a na drumu nema biciklističke staze, pa je u prvom slučaju teško, u dugom opasno..

Komentari su onemogućeni.