PicMonkey Collage

Prvi detalj su slana i slatka peciva iz prvog, najveceg i vodeceg engleskog lanca ekoloske hrane pod imenom Planet Organic koji postoji od 1995. godine i bazira se pored ekoloskih i na lokalnim namirnicama, ali i fair-trade namirnicama uzgojenim po pravilima i za ciju su proizvodnju radnici dobili urednu naknadu. Peciva od raznih mijesanih zitarica sa sjemenkama su svuda sve popularnija, sto je najvaznije zdravija su, a i primamljivo izgledaju, ova iz Planet Organic posebno.

PicMonkey Collage

PROCITAJ TAKODJE Trgovina bez ambalaze

Drugi detalj su ma koliko to lose zvucalo ukiseljena jaja , nisam ih nikada probala, ali sam vidjela mnoge recepte na internetu za pravljenje, pa ako neko zeli probati recept je ovdje. Da li ste vec imali priliku probati ukiseljena jaja? Vjerovatno je dobra ideja za isprobati recept nakon uskrsnjih praznika.

PicMonkey Collage

Treci detalj je cips od lisnatog kelja. Novo i neobicno, ali i inspiracija za domacu verziju u narednoj sezoni kelja.

PROCITAJ TAKODJE U modi je kelj

DSC_1916

Ugodan i lijep vikend svima!

5 odgovora na “Tri detalja”

  1. Nisam probala ukišeljena jaja. Čula sam za njih, a ova peciva mi deluju baš primamljivo. Volim semenke svih vrsta, a kelj jedem najčešće u ćorbi, pitama, salati.

  2. Sve tri detalja su mi po meri… Pecivo od mešanih žitarica sa semenkama i sama spremam, a ova jaja su mi izazov jer baš sve volim da probam. Nego, stalno se pitam šta je kale, a onda vidim da je vrsta kelja. Kod nas se nađe samo u glavici i podeća na kupus, ovaj na slici je verovatno neka druga sorta…
    Volim ove tvoje jutarnje pričice ♥

  3. Peciva izgledaju bas ukusno a ja inace volim sva peciva sa sjemencicama. Jaja nema sanse da probam toliko mi ta ideja ne zvuci primamljivo. Cips od kelja bih jela ali tesko da bih ga pravila. Kod nas se inace ne gricka izmedju obroka tako da nemam potrebu da zamijenim nezdrave grickalice zdravima.

Komentari su onemogućeni.