Vecera u londonskoj kuhinji

DSCN3038

London je prepun starih, sarmantnih hotela sa sarenim tapetama na zidovima, teskim, tamnim zavjesama na prozorima i namjestajem sa cvjetnim motivima, a tokom nedavnog boravka u Londonu potrazili smo nesto sasvim suprotno – mali apartman sa kuhinjom. Ako se treba odluciti, apartmani su, po mom misljenju, uvijek bolje rjesenje od hotelske sobe iz razloga sto se na primjer ne mora ustajati na dorucak, niti izlaziti iz sobe prije jutarnje kave. Isto tako, ako se negdje boravi vise dana, ne mora se uvijek jesti vani. Zanimljivo je obici lokalne markete, trznice i supermarkete, kupiti lokalne proizvode i pripremiti hranu sam u nekim drugim uslovima i nekoj drugoj kuhinji.

DSCN3037

DSC_0266

Tako smo pripremali veceru u “mojoj” londonskoj kuhinji. U toku dana sam sa mojim sinom kupila namirnice u Waitrose supermarketu. Sa svjezim buffalo mozzarella sirom sa obliznjeg Borough market, paradajzom i svjezom bazilikom Milana i Daniela su pripremile odlicnu salatu.

DSC_0249

DSC_0259

DSC_0256

DSC_0271

DSC_0280

Moj zadatak su bile paprike punjene krompirom koji ste imali priliku vidjeti ranije {recept}.

14 odgovora na “Vecera u londonskoj kuhinji”

 1. Slazem se, apartmani su mnogo zgodniji pogotovu ako si sa porodicom I na duze od 2-3 dana.
  Sarenilo obliznjeg lokalnog marketa se takodje moze iskoristiti.

 2. super ! I ja volim apartmane, jos kad se nadje na dobroj lokaciji nista bolje! Svidja mi se salata, a mogu misliti kako su bile paprike ukusne!

 3. Uvijek sam nekako na 50-50 što se tiče hotelske sobe i apartmana – u apartmanu je sve podređeno vlastitoj organizaciji, a u hotelu te dvore (doduše, treba poštovati njihovo vrijeme). Ali, sigurno je lijepo obići lokalne dućane i tržnicu pa napraviti obrok.

 4. Mnogo je lepo putovati, upoznavati druge ljude, njihove navike, običaje, način života. Uvek volim da probam neki lokalni specijalitet, a uvek i napravim neku svoju varijantu. Tako sam radila i ove godine, o tome ću pisati na blogu.

 5. Iznajmljivanje apartmana je za mene najbolje rešenje.
  Iskreno, meni je u hotelu malo dosadno. Verovatno u nekim hotelima sa 5 zvezdica je poseban ugođaj al sa mojim budžetom na putovanjima, to bi pre bio neki sa 2 ili 3 zvezdice. Što je uglavnom ok kvalitet al nekako dosadno i neinspirativno.
  Zato uvek biram ili hostel sa kuhinjom ili apartman/stan jer ondak sve što poželim da kupim na pijaci, imam mogućnost i da probam:)

  Super Gocke, savršeno ste se organizovali!

Komentari su onemogućeni.