DSC_0004

Jedan novi caj upotpunio je moju kolekciju, a iako vec odavno poznajem rooibush ili tzv. crveni caj, ovaj sa jagodom i rabarbarom je pravo otkrice. Moze se piti i topal i hladan i zbog slatkastog okusa u njemu mogu uzivati svi, pa cak i oni kojima caj i nije najomiljeniji napitak. Rooibush je inace africki caj, bez kofeina, a pije se prvenstveno zbog prijatnog okusa. Smatra se jakim antioksidantom, a otopinom ovoga caja  se moze njegovati i koza lica. Zbog sladunjavosti ovaj caj se preporucuje onima koji iz odredjenih razloga izbjegavaju secer.

DSC_0008

DSC_0168

Drugi detalj je ovaj slatki cappuccino komplet kojim me je iznenadila Jovana. Hvala, Jovana!

DSC_0020

U Ikea restoranu sluze cuvene puzice sa cimetom, ali tek nedavno sam otkrila da se mogu u Ikei  kupiti i ponijeti kuci u zamrznutom stanju.

DSC_0134

DSC_0140

DSC_0160

DSC_0162

PROCITAJ TAKODJE Zasto je EU protiv puzica sa cimetom

Posljednji detalj je iz grada u kojem zivim. Nas Olovni vojnik je dobio novu odjecu.

IMG_0278

Zelim vam ugodan i lijep septembarski vikend!

2 odgovora na “Detalji protekle sedmice”

  1. Ako budes imala mogucnost, probaj te cimetne puzeve kod Meyera, ali one sto su radjene od teskog tijesta. Bozanstvene su.

    Inace, ja zelim poceti piti Roibos caj malo cesce, pa trazim najbolju varijantu. Morat cu probati tu koju ti pominjes. Do sad sam probala neku sa limetom, te neku s vanilijom, ali nisu mi nesto.

    Taj je caj, citala sam, veoma zdrav.

Komentari su onemogućeni.