PicMonkey Collage

Lagano smo zakoracili u septembar jedan od najljepsih i najbogatijih mjeseci prepun boja i mirisa prezrelih plodova i zimnica. S prvim hladnijim septembarskim danima i prvim jesenjim kisama nasa kuhinja i ljetne navike se lagano mijenjaju, a danas cemo se podsjetiti nekoliko tipicnih septembarskih ili tacnije jesenjih recepata. Povrca je u izobilju, pristupacno je cijenom, pa zasto onda sve to ne iskoristiti na najbolji moguci nacin. Ili otici u nedjeljnu setnju u prirodu i nabrati najsladje sumske kupine prepune vitamina za popodnevni desert kao i sve te jabuke koje mame da se uberu sa grana i pretvore u preukusne pite i kolace, a mozda i domaci turski caj od jabuka {recept}.

Peceno povrce i supa su malo neuobicajeni recepti, jer se u oba zajedno sa povrcem dodaje i voce, u ovim slucajevima kruska i jabuka.

1. Peceno jesenje povrce, kruska i kapari – recept

Recept je iz magazina Sweet Paul, a zanimljiv je pored sto se u povrce dodaje kruska i po prelivu od maslinovog ulja, balsamica i kapara kojim se prelije gotovo peceno povrce i koji ga cini jos ukusnijim.

2. Fantasticna supa od korjenastog povrca – recept

Ova supa je moj jesenji favorit, ukusna, kremasta i drugacija.

3. Peceni hokkaido – recept

Hokkaido je dovoljno isjeci i ispeci na papiru za pecenje i sigurno je nesto u cemu treba uzivati tokom jeseni i zime.

PROCITAJ TAKODJE Jesen na stolu

Volite li septembar i zbog cega?

2 odgovora na “Jesen na meniju”

Komentari su onemogućeni.