DSC_2159

Mali ljetni dorucak je prvi danasnji detalj, a sastojao se od: skyr {procitaj vise ovdje}, kupina, sira i tankog kruha posutog raznoraznim sjemenkama koji mi je izmedju ostalog stigao u malom paketu od moje kcerke.

PROCITAJ TAKODJE Svedski tanki kruh

DSC_1692

2. Na nedavnom kulinarskom festivalu kupila sam ova zanimljiva peciva na komadicu drveta u nordijskom stilu i sa mnostvom raznoraznih sjemenki i polomljenih zrna psenice.

DSC_2132

3. Prijateljica me obradovala divnim poklonom iz Grcke, radujem se da krenem sa isprobavanjem zanimljivih grckih zacina, a prvi ce biti zacin za grcku salatu koju volim pripremati.

PROCITAJ TAKODJE Grcka salata sa feta sirom

DSC_2166

PicMonkey Collage

4. U mojoj basti imam jedan kutak u kojem radim oko cvijeca, a djelic te atmosfere mozete vidjeti na ovih par fotografija. Tu na jednom mjestu imam sve od zemlje za presadjivanje, sitnijih alatki, makaza, kanti za zalijevanje, plasticnih saksija za presadjivanje i slicne stvari.

DSC_1617

5. Ulaz u jednu prodavnicu kucanskih potrepstina i dobra stara slamnata metla.

Zelim vam lijep i ugodan vikend!

4 odgovora na “Pet detalja”

  1. Peciva izgledaju odlicno a i zacini! Kutak za bastenske radove je bas praktican. To meni fali na balkonu jer sve ubrljam kad hocu nesto da posadim. Jedva cekam jos slicica iz kucice i baste.

Komentari su onemogućeni.