Ako se nadjete u Zagrebu i zelite probati nesto drugacije i po mnogo cemu jedinstveno u ugostiteljskoj ponudi grada, neka to bude Zrno Bio Bistro, prvi organski i veganski restoran u Hrvatskoj.

Pored sto je organski i veganski ono sto ovaj restoran cini jedinstvenim je to da gotovo sve namirnice od kojih se pripremaju jela dolaze sa eko imanja Zrno koje se nalazi na sat vremena udaljenosti od restorana.

Sa ovog imanja dolazi izmedju ostalog svjeze lokalno voce i povrce od kojeg se pripremaju sezonske juhe, salate i zdravi deserti. Restoran u svojoj ponudi ima i vlastiti majstorski Kayu kruh od kiselog tijesta, tofu od vlastite uzgojene soje, te fermentisane namirnice poput cicoke, cikle, bijele repe i slicnog povrca.

Zrno je po svemu ovome jedinstveno mjesto sto se vrlo brzo osjeti nakon ulaska u ugodnu i mirnu otvorenu bastu i susreta sa ljubaznim osobljem restorana. Ponuda je bogata; od raznovrsnih jela, napitaka, kolaca i cajeva, jela sa ustaljenim veganskim namirnicama kao sto su tofu i seitan kombinovanim sa lokalnim vise nego ukusnim povrcem.

Vegeterijanci i vegani nece odoljeti Zrnu i sigurno ce mu se vratiti ponovo, ali u Zrnu svako moze naci nesto za sebe, pa cak i oni koji nisu ni vegeterijanci ni vegani, jer ih takodje ima medju gostima. Tako u Zrnu mogu otvoriti vidike, pomaknuti granice, inspirisati se kako da pripreme ukusna jela za koja nije potrebno meso ili kolac u koja ne idu jaja, ali sto je najvaznije mogu iznenaditi sebe sasvim novim okusima i novim namirnicama. I iz Zrna otici siti.