Iako su nase kuhinje prepune kuhinjskih potrepstina i nepotrepstina, ipak se uvijek nadje poneka koju zapazimo kao ove koje sam ovih dana zapazila u Ikei. Prva je jako prakticni i elegantni drzac za kuhar ili tablet koji mogi imaju u kuhinjama da li za citanje ili pracenje nekog video – recepta ili za slusanje knjige, muzike ili podcasta dok obavljamo kuhinjske poslove ili kuhamo.

Procitaj takodje Drzaci za kuhare

Procitaj sljedece Kuhinjska inspiracija – Kuhari

Zatim je tu torbica za nosenje uzine u skolu ili na posao u kojoj je mjesto za sve, pa cak i za vodu. Naravno da se uzina moze ponijeti u bilo cemu, ali je torbica mozda privlacna za one koji ovu naviku nosenja hrane tek treba da usvoje. Nosenje hrane je kako znamo zdravije i povoljnije rjesenje.

Procitaj takodje Kutije za uzinu

Tu je i boca za vodu iz slavine, koju mozemo natociti sasvim besplatno bilo gdje.

 

Procitaj takodje Voda iz slavine ili plasticne boce

Procitaj sljedece Kako se prodaje voda iz slavina

Sljedeci detalj su romanticni Ikea tanjiri koji se mogu lijepo uklopiti i sa nekim plitkim tanjirima u drugoj tamnijoj boji.

Na kraju tu je posudica za zacine koji sve vise osvajaju moju kuhinju u kojoj se mogu napraviti najrazlicitije mjesavine opojnih i mirisnih zacina koji ce sasvim promijeniti okus mnogim jelima.

Jedan komentar na “Pet kuhinjskih IKEA – sitnica”

  1. Divno je bilo razgledati ove lepe i korisne stvarčice. Volela sam da šetam kroz Ikeu kad bih putovala po Evropi, nažalost ovde de sam ja ( Novi Zeland ) je nema

Komentari su onemogućeni.