4 poslastice sa jabukama

PicMonkey Collage

Jesen je i vrijeme jabuka i prava je steta ne koristiti ih upravo sada kada su najukusnije, a evo i nekoliko nacina na koje ih ja najcesce pripremam u mojoj kuhinji. U Danskoj postoje mnoge plantaze jabuka i u ovo doba godine su otvorene za sve koji zele sami sebi nabrati jabuke koje se naravno plate na izlazu. Ujedno se mogu kupiti povoljno i jabuke koje leze na zemlji i koje su jednako dobre, ako se odmah koriste. Cesto se mogu vidjeti jabuke u kantama pored ulice koje vlasnici sakupe u dvoristima i ostave za one koji ih zele uzeti.

1. Vrijeme za jabuku – nekoliko zanimljivosti o jabukama

2. Kolac sa jabukama i kupinama – veoma jednostavan i brz kolac od jabuka kome se moze dodati neko bobicasto voce.

3. Lenja pita – moj favorit

4. Ustipci sa jabukama – stara poslastica sa jabukama koja ce mnoge vratiti u djetinjstvo.

5. Danski kolac od jabuka – tradicionalni danski kolac od jabuka bez pecenja zanimljiv po tome da se moze sluziti u casama.

Koja je vasa najomiljenija poslastica sa jabukama?

6 odgovora na “4 poslastice sa jabukama”

  1. Volim jabuke i kolace od jabuka. Cesto pravim obicnu pitu od jabuka i tankih kora, pitu sa lisnatim tijestom, americku, lenju i one starinske mekane sa jabukama, cupavu pitu sa jabukama. Cini mi se da imam bar 10-15 razlicitih recepata za kolace sa jabukama.

  2. Volim slatkiše, tako da sve vrste poslastica dolaze u obzir, a što se jabuka tiče, volim pitu sa jabukama koju pravim na moj način. Ove godine sam pravila i džem od jabuka, kao i mus i sokove, jer su toooooliko rodile, da je, pored svega toga, ostalo i za jabukovaču. Sve to samo sa jednog stabla.

  3. Uhh lijena pita mi je najdraža definitivno,ali i ovaj desert u čaši moram probati,čini mi se baš savršen..odličan izbor Goco,jabuke obožavam!

  4. Trojka je i moj favorit (svih vremena), ali zadovoljavajuci bi bio i bilo koji drugi!

Komentari su onemogućeni.